Top 5 goedkoopste energieleveranciers met een 1-jarig contract

Goedkoopste energieleveranciers met een 1-jarig contract

Bij de meeste energieleveranciers kun je een 1-jarig contract afsluiten met vaste tarieven. In dat geval betaal je een jaarlang dezelfde tarieven voor je verbruik. Na een jaar mag je zonder kosten overstappen naar een andere energieleverancier, maar je kunt ook bij je huidige energieleverancier blijven. Wanneer je bij je huidige energieleverancier blijft dan wordt je contract voorgezet voor onbepaalde tijd. Bij een contract voor onbepaalde tijd geldt een opzegtermijn van een maand. De tarieven voor je verbruik worden variabel, hierdoor stijgen of dalen ze met de markt mee.

Bij de meeste energieleveranciers is een 1-jarig contract het goedkoopst in vergelijking met andere contracten. Ook zijn er vaak extra aanbiedingen zodat je nog meer voordeel hebt. Een 1-jarig contract is ideaal voor mensen die graag regelmatig overstappen en alle aanbiedingen in de gaten houden om zo goedkoop mogelijk uit te zijn. Je moet geen 1-jarig contract afsluiten als je graag van zekerheid houdt en geen zin hebt om telkens over te stappen. In dat geval kun je beter een 3 of 5-jarig contract afsluiten.

Top 5 goedkoopste energieleverancier met een 1-jarig contract

Het meeste voordeel haal je waarschijnlijk uit een 1-jarig contract, mits je ieder jaar op zoek gaat naar een nieuwe aanbieding. Om tot een top 5 te komen hebben we de tarieven van de verschillende energieleveranciers vergeleken. We hebben een berekening gemaakt aan de hand van het gemiddeld verbruik van een gezin namelijk:

  • 3400 kWh stroom
  • 1700 m2 gas

De prijs per maand bevat alles wat bij je energierekening komt kijken dus alle belastingen, vastrecht en netwerkkosten. Ook is rekening gehouden de heffingskorting van 379,16 euro. Eventuele kortingen en aanbiedingen zijn al verrekend. Zo is de top 5 een duidelijk overzicht van wat je gemiddeld per maand kwijt zult zijn. Je hoeft zelf niks meer uit te rekenen en er zitten geen addertjes onder het gras! Wat is de goedkoopste energieleverancier met een 1-jarig contract?

Energieleveranciers Actie Prijs per maand Overstappen
Energie Topdeal  Gratis Staatslot  146,57  Overstappen naar Energie Topdeal 
Energie Direct 50 euro korting 146,59 Overstappen naar Energie Direct
Budget Energie - 156,04 Overstappen naar Budget Energie
E.ON 2 maanden gratis stroom 158,51 Overstappen naar E.ON
Nuon - 162,50         Overstappen naar Nuon


Maak jouw eigen website met JouwWeb